tirsdag den 5. december 2017

Borgerservice


Borgerservice

Som borger i Danmark har du en række serviceydelser, som du kan modtage hos Borgerservice. Her kan du også gå til, hvis du har spørgsmål eller særlige forespørgsler, som angår dit borgerskab i Danmark. Borgerservice findes både online på nettet og som fysiske kontorer rundt omkring i landet, hvor du kan få hjælp til en række forskellige ting. På flere kommuners hjemmesider kan du komme direkte i kontakt med Borgerservice igennem en chatfunktion.
Borgerservice er formelt en del af de danske kommuner, og således en offentlig instans. De betegnes også som ”borgerens indgang til det offentlige”. Som regel kan du finde din lokale borgerservice på rådhuset eller biblioteket. I større byer kan der dog være separate Borgerservice rundt omkring i byen.
borgerservice








Du kan f.eks. besøge borgerservice, hvis du skal:
– Skifte adresse
– Have nyt pas eller kørekort
– Have nyt sygesikringsbevis og sundhedskort eller skifte læge
– Hjælp til NemID og offentlig selvbetjening
– Spørgsmål til SKAT
– Har andre spørgsmål, som du er i tvivl om kommunen kan hjælpe med

Idéen bag borgerservice

Borgerservice er lavet for at gøre det nemt for borgerne at komme i dialog med det offentlige og få hjælp til forskellige ting. Tanken er, at man skal kunne møde op, trække et nummer og inden for ganske kort tid få en direkte snak i øjenhøjde med en kommunale medarbejder, der enten selv kan hjælpe eller kan hjælpe en videre i systemet.

Din lokale Borgerservice

Vil du vide mere om din lokale Borgerservice? Besøg din kommunes hjemmeside, her vil du kunne se, hvor din lokale Borgerservice er placeret, og du vil kunne se åbningstider og anden information omkring de services, som Borgerservice tilbyder.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

De røde medier

Videnskabeligt bevist Videnskabeligt bevist er det ikke, men en netundersøgelse i avisen.dk to dage før valget med næsten 10.000 deltagend...