tirsdag den 5. december 2017

Kultur Og Kirke

Kultur Og Kirke

Nedenfor kan du læse mere om forskellige kulturinstitutioner i Danmark og om den danske folkekirke. Tallene tager udgangspunkt i Danmarks Statistiks oversigt over Danmark i Tal 2014.

Biograf statistik

I Danmark er biografen den mest besøgte kulturinstitution, og der blev i 2010-12 solgt omkring 13 millioner biografbilletter i Danmark om året. I Danmark er Nordisk Films biografer de dominerende, og de viser en stor del af de ca. 600 forskellige film, der årligt vises på det store lærred.
De bedst sælgende danske biograffilm nogensinde er tre Olsen Banden-film, der hver solgte mere end 1 million eksemplarer.

Teater i Danmark – nøgletal

Teater er en klassisk kulturinstitution i Danmark, som er præget af relativt små besøgstal og store offentlige tilskud. Siden 1980erne er besøgstal i danske teatre faldet 30% og i dag sælges der ca. 1 million teaterbilletter årligt hvoraf de 200 er opera.
kultur

Statistik for danske museer

Mens teatre oplever en tilbagegang i besøgstal, har museer oplevet flere besøgende i de seneste år. De mest besøgte museer i Danmark er hhv. Louisiana med 593.000 årlige besøgende (2012) og Aros med 551.000 årlige besøgende (2012).

Den danske folkekirke statistik

I Danmark er 76% af danske mænd medlemmer af folkekirken, mens 80% af danske kvinder er medlem af folkekirken. Tallet er faldende og har været det i en årrække. Der er færrest medlemmer af folkekirken på Sjælland og i større byer som Aarhus, Aalborg og Odense.
Omkring 50.000 unge konfirmeres årligt i folkekirken, mens der foretages ca. 10.000 kirkelige vielser på årsplan.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

De røde medier

Videnskabeligt bevist Videnskabeligt bevist er det ikke, men en netundersøgelse i avisen.dk to dage før valget med næsten 10.000 deltagend...