tirsdag den 5. december 2017

Folketinget

I Danmark har vi demokrati. Det vil sige at borgerne vælger hvem de ønsker der skal reagerer landet. Det gør man ved at stemme på et parti eller stemme personligt på forskellige kandidater der stiller op til Folketinget. Der skal minimum være valg til Folketinget hvert fjerde år. Der stemmes 179 medlemmer ind i Folketinget fordelt over partierne med mandater.

For at kunne stemme skal man være fyldt 18år og være dansk statsborger. Kvinder fik stemmeret i Danmark i 1915.

Folketinget har ifølge Grundloven den lovgivende magt i Danmark i samarbejde med landets kongelige regent. Dronningen deltager dog i praksis blot ved at underskrive de love som Folketinget vedtager. Dronningen kan dog nægte at skrive en lov under, hvis hendes højhed f.eks. mener at loven vil true borgenes sikkerhed eller rettigheder.

Da der sjældent er nogle partier der har absolut flertal består den danske regering af et flerpartisystem og lovforslag skal derfor behandles igennem forhandlinger mellem de forskellige partier.
Regeringen dannes af de partier der kan skabe flertal. Resten af partierne kaldes for oppositionen.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

De røde medier

Videnskabeligt bevist Videnskabeligt bevist er det ikke, men en netundersøgelse i avisen.dk to dage før valget med næsten 10.000 deltagend...