tirsdag den 5. december 2017

Christiansborg

Folketinget holder til på Christiansborg. Christiansborg er et slot beliggende på Slotsholmen i det indre København.

Der har ligget et slot på dette sted siden omkring 1170; men slottet har ændret form adskillige gange. Først blev Absalons borg opført. Siden blev Københavns Slot opført på ruinerne af Absalons borg i 1443.
Under Christian d. 6. blev det gamle Københavns Slot nedbrudt og det første Christiansborg blev opført og stod færdigt i 1740.

Det første Christiansborg stod dog kun i omkring 50år, da slottet brændte i 1794.
Opbygningen af det andet Christiansborg blev påbegyndt i 1800, under Christian d. 7; men stod ikke færdig i hans regerings periode.

Da Christiansborg brændte fik kongefamilien bolig på Amalienborg og ingen ønskede rigtigt at flytte tilbage til Christiansborg da det andet slot stod færdigt.
Omkring 1848 stoppede enevældet i Danmark og Danmark fik sin første demokratiske grundlov og slottet blev statens ejendom, og har siden da huset det danske parlament.

I 1884 brændte det andet Christiansborg. Arkitekterne til det tredje Christiansborg blev udvalgt af regeringen ud fra en konkurrence og man begyndte opførelsen i 1906 og stod endeligt færdigt i 1928.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

De røde medier

Videnskabeligt bevist Videnskabeligt bevist er det ikke, men en netundersøgelse i avisen.dk to dage før valget med næsten 10.000 deltagend...