tirsdag den 5. december 2017

Ledere på Borgen

Vi har snakket om det før og nu gør vi det igen – den gode leder på Borgen. Hvert parti har hver sin eller sine ledere. Ofte er der tale om flere indenfor hvert deres arbejdsområde. Over mellemlederne er der så en parti topleder, som har det helt overordnede ansvar for partiet. Over ham eller hende, er der så ministrene, hvis poster er spredt udover forskellige partier. Over dem, er så statsministeren, som i øjeblikket er Helle Thorning Smith. Hun har det hele overordnede ansvar over Borgen og os danskere. Som du allerede nu kan se, at adskiller Borgen sig væsentligt for det danske erhvervsliv. På Borgen er der utroligt mange ledere på utroligt lidt plads. Deres arbejdsopgaver er i vid udstrækning forskellige, men hvordan håndteres de interne stridigheder, når f.eks. en miljøleder kommer op og toppes med en udlandsleder? De er jo begge ledere og i forhold til den traditionelle opbygning af et organisationsdiagram, så er de på lige fod i forhold til rankorden. Derfor opstår der ofte store interne stridigheder, som medierne opsnapper og rapporterer omkring. Det der normalt ikke ville blive til en udfordring i en normal virksomhed, bliver eskaleret, da to kamphaner med samme position, kæmper om at få folk over på deres side, så de kan få ret i stridigheden. Alt dette sker til stor mediebevågenhed, der fører til massiv skade på partiet og dets omdømme.
Selvom det kan lyde let, at implementerer en organisation som i en professionel virksomhed, så må man også bare erkende, at strukturen på Borgen er anderledes end i alle andre virksomheder. At skulle lede Borgen og hele Danmark, som Helle Thorning Smith gør det, er ikke en nem opgave. Og den bliver ikke nemmere af, at man hedder Lars Løkke Rasmussen, Poul Nyrup og hvad de ellers har heddet i gennem tiderne. Udfordringerne og problemstillingerne er bare nogle andre.
Alligevel vil vi slå et slag for, at der kigges nærmere på, hvordan ledere fungerer i det traditionelle erhvervsliv, for der er ikke nogen tvivl om, at lederne på Borgen stadigt kan lære meget. Man bliver nok/ forhåbentligt aldrig enig på tværs af partier, men indenfor partiet, bør der være et fælles fodslag om, hvordan partiet ønsker at føre deres politik. Hvis ikke den opnås, så betyder det problemer. Den gode partileder er derfor denne, der sørger for, at alle arbejder i samme retning.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

De røde medier

Videnskabeligt bevist Videnskabeligt bevist er det ikke, men en netundersøgelse i avisen.dk to dage før valget med næsten 10.000 deltagend...